építő Tihany tanulmányút
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

A kirándulást 2013. június 28-án tartottuk meg 10 hallgató részvételével. Első megállónk az Alcufer hulladékhasznosító Kft. ajkai telephelye volt, ahol egy rövidebb előadást hallgattunk meg a 2010-ben történt katasztrófa előzményeiről, okairól, illetve magáról a katasztrófáról. Az előadás a katasztrófa utáni vizsgálatokra, a 2001-ben felbocsátott Envisat műhold képeinek elemzéseire is kitért, ami a geoinformatika - építőmérnök hallgatók számára igazán érdekes volt. Ezt követően Kolontár felé indultunk, de mivel a tározók üzemi területen helyezkednek el, így itt sajnos csak rövid időre állhattunk meg. Az utak szélén még mindig megfigyelhetők a vörösiszap nyomai.

A következő megálló a tihanyi Geofizikai Obszervatórium volt, ahol Csontos András, az obszervatórium vezetője vezetett körbe minket, mutatta meg az ott használt műszereket,ezeknek működését, illetve az adatrögzítés folyamatát.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT