építő Várostervezési napok 2013
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

Az idén már 4. alkalommal, 2013. február 28 és március 4. között került megrendezésre a Zielinski Szilárd Szakkollégium Kör-Vas-Út tagozatának 4 napos házi rendezvénysorozata, a Várostervezési Napok, amely az érdeklődő hallgatók számára projekt szemléletű, a karok hallgatói közötti együttműködést igénylő feladat megoldása köré épül fel.

Idén összesen 47 fő vett részt a rendezvényen (28 fő építőmérnök, 7 fő közlekedésmérnök, 16 fő építészmérnök hallgató), akiket 8 csapatba osztottak a szervezők. A tervezési feladat témája általában egy városi csomópont vagy útszakasz áttervezése a fenntartható, élhető környezet megteremtése érdekében, mind építészeti, mind közlekedési szinten. Idén a szervezők választása a Műegyetem rakpartra esett, a Szabadság híd és a Rákóczi híd közötti szakaszon.

A hallgatók lehetőséget kaptak a fantáziájuk megmozgatására, innovatív ötletek beépítésére a projektbe. A pénteki helyszínbejárás után a hétvégén folyó műhelymunka lezárására hétfőn került sor a XI. kerületi Önkormányzat dísztermében.

A prezentációkat és a területről készült maketteket 5 tagú, a karok oktatóiból és szakértőkből álló zsűri értékelte: Dr. Bocz Péter az Út- és Vasútépítési Tanszékről, Dr. Mándoki Péter a Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszékről, Dr. Pálfy Sándor az Urbanisztika Tanszékről, Ekés András a Városkutatás Kft. ügyvezető igazgatója és végül az Önkormányzattól, Takács Viktor Főépítész Úr, aki egyben a zsűri elnöke is volt.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT