építő_Szolnok_tanulmányút
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

Az építőmérnöki szakkollégium a Vízépítő Kör szervezésében 2012.11.23.-án szakmai kiránduláson vettünk részt, mely során megtekintettük a Szolnokon található szennyvíztisztító telepet, a felszíni vízművet, a Szabadtéri Vízügyi Múzeumot és az Új Széchenyi Terv keretében Szolnokon zajló több mint 2,3 milliárd forintos árvízvédelmi fejlesztést. A kiránduláson 21 fő vett részt.

A Szolnoki Felszíni Vízmű és a szennyvíztisztító telep Szolnok várost és további 7 települést (Tószeg, Zagyvarékas, Újszász, Szászberek, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol) látja el. Üzemeltetésüket a Víz- és Csatornaművek Koncessziós ZRt. végzi. Az árvízvédelmi fejlesztés pedig a Tisza-parti sétányon a vízi rendőrség és a Tisza-híd, valamint a Tisza-híd és a Zagyva-híd közötti szakaszon valósul meg. A kirándulás állomásain szakemberek avattak be a minket az adott terület részleteibe.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT