Videópult beszerzése
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

A Budavári Schönherz Stúdió az ország egyik legnagyobb diákok által üzemeltett és fenntartott TV és rádió stúdiója. Heti rendszerességgel készítünk élő televíziós és rádiós adást, forgatunk érdekes eseményeken, közösségi programokon. A Stúdió a Simonyi Károly Szakkollégium tagjaként szívén viseli a korszerű szakmai oktatást, így rendszeresen szervezünk tagjainknak előadásokat, tanfolyamokat és egyéb továbbképzéseket. Emiatt is fektetünk nagy hangsúlyt arra, hogy a stúdió technikai fejlettsége megfelelő szinten legyen, a korszerű képzési lehetőség alapjait megteremtve, a szakmában jól használható tudással rendelkező mérnököket képezhessünk. Ahhoz, hogy napjaink követelményeinek megfeleljünk, az eszközparkunk többszintű fejlesztésére volt szükség.

A projekt célja egy teljes mértékben digitális videó (SDI/HD SDI) jelekkel dolgozó rendszer kialakítása volt, amely képes normál (SD) és nagyfelbontású (HD) jelek fogadására, kezelésére és kijátszására.

Az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy át tudjunk állni digitális és végül HD rendszerre, a videó pult cseréje volt, mely a videó-rendszer központját képezi.

A fejlesztési projektet elsősorban azzal a célzattal kezdeményeztük, hogy néhány éven belül képesek legyünk a jelenleginél aktuálisabb, naprakészebb szakmai tudást átadni az érdeklődőknek és minőségi munkát végezhessünk a mind a Schönherz kollégiumban, mind a Műszaki Egyetemen. A pályázat kivitelezésével mondhatjuk, hogy egy nagyon jelentős lépést tehettünk a végső cél elérése felé.

 

 

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT