SZASZ Prágai konferencia út
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

A Szent-Györgyi Albert Szakkollégium szervezésében 2012. augusztus 26 és 30 között Prágában részt vettünk a „4th Congress of the European Association for Chemical and Molecular Sciences” nemzetközi vegyész konferencián.

A 16 résztvevő között volt alsóbb éves BSc, MSc és PhD hallgató, vegyészmérnök és biomérnök szakos kolléga. A többségnek ez volt az első angol nyelvű szakmai konferencia részvétele.

A konferencia alatt 9 plenáris előadást hallottunk, ahol többek között 7 Nobel díjas kutató tartott kiváló előadást tudományos eredményeiből. A plenáris előadások között párhuzamosan 12 szekcióban a kémia különböző területeiről rövidebb, 15 perces előadásokat tartottak a kutatók. A konferencián két poszter szekció is volt, ahol 1200 résztvevő –köztük tízen a Szakkollégiumból- poszteres publikáció keretében mutathatta be kutatásaink eredményeit.

A konferenciaszervezők a fiatal kutatók számára több különálló programot is szerveztek: a Carreer Day keretében szakemberek tanácsot adtak a sikeres szakmai publikációk elkészítéséhez, önéletrajz íráshoz, pályázáshoz, ezen felül lehetőséget biztosítottak a részt vevő nagy vegyipari cégek (Pl. BASF, Sygenta, RSC, Evonik, Bayer, stb.) képviselőinek, hogy találkozzanak az érdeklődő, állást kereső ifjú kutatókkal, vegyészekkel.

A konferencia szakami és kultúrális élmény volt minden résztvevőnek.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT