Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben

2012.01.19 10:34 - adminisztrátor

ÖSSZEFOGLALÓ 2011. OKTÓBER 7.

A projekt célja:

A műegyetemi képzésben megvalósuló hatékony tehetséggondozással motivált és tehetséges hallgatók orientálása a nemzetközi színvonalú kutatói-, fejlesztői- és innovációs tevékenység és pálya felé. Ez növelni fogja a gazdaság húzóágazataiban a növekedési potenciált, valamint hosszútávon a versenyképességet

A projekt számokban:

Elnyert összeg:                683 280 000 Ft

A projekt futamideje:    2011. 09.01. – 2013. 08. 31.

A támogatásba bevont  hallgatók száma:

A támogatásba bevont oktatók száma:

Támogatott K+F projektek száma

1692

109

51

 

A projekt rövid leírása:

A projektben a Műegyetem 14 doktori iskolája, 7 szakkollégiuma  és a kari TDK szervezetek vesznek részt. A projekt a következő tevékenységekhez biztosít támogatást:

  • tehetséggondozás a doktori iskolák kutatásainak támogatásán keresztül  (doktoranduszi, doktorjelölti ösztöndíjak, konferenciarészvételek,  klaszter alapú szuperszámítógép beszerzése és K+F projektek támogatása)
  • a TDK tevékenység megújítása (új TDK webportál  létrehozása és a tehetséggondozásra fókuszáló műhelymunka kiszélesítése)
  • szakkollégiumi képzések, versenyek, tanulmányi kirándulások és infrastruktúrális  beszerzések finanszírozása.

Integrált környezetben való tehetséggondozás megvalósítása a Műegyetemen:

 


Vissza a hírekhez
A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT