SZASZ Konferencia 2013
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése
Szent-Györgyi Albert Konferencia –Gyögyszerkémia és gyógyszeripar
 
Ezzel a címmel került megrendezésre, immár hetedik alkalommal a Szakkollégium egyik legnagyobb eseménye, a Szent-Györgyi Albert Konferencia, mely idén április 12-13-án volt megtartva az egyetem Ch. épületében. A program kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy aktuális témákról essen szó a Konferencián. Igyekeztünk olyan témákat felvonultatni, melyek átfogó képet adnak a szerves vegyipar és a gyógyszeripar jelenlegi helyzetéről, és segítenek belelátni a munka világába, mintegy választ adva a kérdésre: mely területeken is fogunk tudni elhelyezkedni végzett mérnökként?
 
A konferencia első napján a megnyitó után plenáris előadásokon vehettek részt az érdeklődők, melyek keretében megismerkedhettek a gógyszerkutatás folyamataival, különböző fázisaival, és a gyógyszerfejlesztéssel, emellett különböző minőségbiztosítási és farmakokinetikai vizsgálati módszerekkel. A második nap folyamán lehetőséget biztosítottunk diákok számára a Konferencián. Kritérium volt, hogy csak olyan saját kutatási eredmény adható elő, amely kapcsolódik a Konferencia témájához. Hallgatók érkeztek a Műegyetemről, és a Semmelweis Egyetemről egyaránt, előadásaikra péntek délelőtt került sor. A nap folytatásaként két előadást hallgathattak az érdeklődők gyógyszer újjáélesztésről, illetve peptid-konjugátumos gyógyszerhatóanyag célbajuttatásról, majd egy kerekasztal-beszélgetéssel zártuk a Konferenciát a gyógyszeripar jelenéről és jövőjéről három meghívott szakemberrel.
 
Szervezőként és hallgatóként egyaránt sok hasznos tapasztalattal, tudással és élménnyel lettünk gazdagabbak e két nap alatt. Megemlítendő még, hogy a megkérdezett résztvevők is sok új dolgot ismerhettek meg, melyek fontos háttértudást képezhetnek az egyetemi mérnökképzésükhöz.
 
A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT