építész kortárs makettező technikák
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

A Kortárs makettező technikák kurzus keretében a Pécsi Országos Színházi találkozóhoz kapcsolódtunk egy fa makett-installáció építésével. A tervezés közben felvettük a kapcsolatot a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának építész hallgatóival. Hosszú videokonferenciák eredményeképpen jutottunk el ahhoz a koncepcióhoz, amelyet végül megépítettünk.
A nagyméretű makett lényege, hogy léceket eltolva rögzítettük egymáshoz, így keskeny nyílásokat kaptunk , amelyeken bekukkantva a mese-és rajzfilmvilág meghatározó alkotásai közül láthattunk néhányat képekben. A képeket a fal mögött rejlő szerkezethez rögzítettük, a lécsorok között pedig egy fa korongot forgatva nézhettük végig meseképeket. Ezeket különböző magasságban építettük meg, hogy a Poszt legifjabb látogatói is maguk irányíthassák a "képnézegetőt"
A Színház térre néző oldalán kihagyott lécek pedig csak sejtetik mi is lehet bent.
A kivitelezés részben a pécsi építészhallgatók stúdiójában, részben pedig a helyszínen, vagyis a Színház téren zajlott.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT