CMS2013
Szerkesztő:Szalay Tibor
Szerkesztő elérhetősége:szalay@manuf.bme.hu

Téma galéria megtekintése

2013-ban 46. alkalommal rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró „CIRP Conference on
Manufacturing Systems” elnevezésű konferenciát. Arendezvénynek egy festői szépségű portugáliai kis
halászfalu, Sesimbra adott helyszínt. A konferencia főbb témái napjaink egyik leginkább kutatott területe, a digitális gyártás, illetve a különféle gyártórendszerek fejlesztése volt, de nagy hangsúlyt
fektettek a különböző újfajta megmunkálási eljárások bemutatására is. 7 különféle szekcióban eltérő témájú előadásokat hallgathattunk végig, így mindenki megtalálhatta a számára leginkább érdekes előadásokat.
A konferencia 2013. Május 28.- 31- ig tartott. A konferencia megnyitón ismertették a programot, és a konferencia főbb ismertetőit. 26 országból érkezett 122 előadó, akik közül mi, magyarok alkottuk a 4. legnagyobb létszámú külföldi előadó csoportot.

Az „Improvement of drilling possibilities for machining powder metallurgy materials„ című előadásomra csütörtök reggel, a „Manufacturing processes” elnevezésű szekcióban került sor. Az előadásom után én kaptam a legtöbb kérdést a szekciómban, melyek nem csak udvariassági kérdések voltak, hanem a jelen levők valóban a szakami dolgokra voltak kíváncsiak.

Május 31.-én, péntek délután zárult a rendezvény, mely után még az ipari támogató partnerek tartottak
esettanulmányokat, melyekből konkrét ipari problémákat, és azok megoldását ismerhettük meg. Összességében egy nagyon színvonalas, nemzetközi konferencián vehettem részt, amihez a BME
Gépészmérnöki Kar által nyújtott támogatását utólag is köszönöm.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT