HARMO15
Szerkesztő:Szalay Tibor
Szerkesztő elérhetősége:szalay@manuf.bme.hu

Téma galéria megtekintése

 

Konferencia neve: 15th International Conference on Harmonisation within Atmospheric
Dispersion Modelling for Regulatory Purposes
Időpontja: 2013. május 6-9.
Helyszíne: Spanyolország, Madrid
Honlapjának címe: http://titanio.lma.fi.upm.es/harmo15/


Előadott cikk: Aniko Rakai, Jorg Franke - Numerical error quantification of RANS modelling
in an idealized Central European city centre


A 4 napos konferencia nagyjából 160 résztvevővel a világ minden tájáról vonzza a levegőminőségi modellekkel foglalkozó szakembereket és döntéshozóhaz, és immár 15-ik alkalommal rendezték meg, tehán nagy hagyománnyal rendelkezik. A támogatás segítségével személyesen találkozhattam azokkal, akiknek korábban a cikkeit olvastam, és a legfontosann szakirodalomnak tartok ezen a területen, például Steven Hanna vagy Akula Venkatram.
Az előadásomon a két párhuzamosan futó szekció ellenére is sokan vettek részt, tettek fel kérdéseket és utólag elkérték az ezzel kapcsolatos folyóirat publikációimat is. Az előadásom témája a levegőminőségi modellek numerikus hibájának szabványos becslése volt, amely többek érdeklődését is felkeltette a mérnöki megközelítés miatt, mivel ezen a konferencián főleg meteorológusok vesznek részt, akik kevésbé találkoznak ezekkel a szabványokkal.
Összességében nagyon hasznosnak ítélem meg a konferencia részvételt, mind kapcsolatépítés, mind a doktori fokozathoz szükséges követelmények teljesítése miatt, mivel erről a konferenciáról mindig készül különszám az Intenational Journal of Environment and Pollution-ben, amely a Web of Science-ben jegyzett.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT