MSZK önismeret és vezetői készségek kurzus
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

Célunk, hogy a kurzus a BME Management Szakkollégium tanulásra és tapasztalatszerzésre épülő képzési programjában ellássa azt a szerepet, hogy a sokféle szakterületről érkező (egyaránt mérnök és közgazdász) hallgatók szakkollégiumi pályájuk elején megismerjék az önismeret fontosságát a vezetői szerepekben, és elkezdjenek aktívan gondolkodni a hozzájuk leginkább illő vezetési stílusról, emellett széleskörű képet kapjanak a vezetéstudomány önismerethez és vezetői szerepekhez kapcsolódó témaköreiről.

A workshop során célunk, hogy interaktívan, esettanulmányok megbeszélésével tanuljanak a résztvevők, minél több valós példát és szituációt közösen feldolgozva. Továbbá az önismeret fejlesztését megcélozandó, a sorozat foglalkozik néhány alapvető személyiségtipizálási módszerrel (elsősorban például az MBTI módszerrel), amelynek keretei között a résztvevők megismerhetik saját személyiségtípusukat és közösen ismerik meg az egyes típusok erősségeit és fejlesztendő területeit.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT