Simonyi_operatőr tréning(kamerakezelés)
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

2012. 02. 17-19. között megtartottuk operatőri-kamerakezelési tréningüket, melyen a szakkollégium szakmai körének, a Budavári Schönherz Stúdió 30 tagja vett részt.

A tréning alatt megismertük a legújabb Sony PMW EX3 típusú HD kamera működését, merlynek alapvető használata sokban eltér a korábban használt kamera típusoktól. Ezt követően kiscsoportos workshop keretében több csoportra osztottuk a társaságot a különböző témáknak megfelelően.

Az újonnan felvett körtagokkal a forgatás menetét ismertettük meg,  a már tapasztaltabb és ilyen irányban érdeklődő tagoknak a kinematográfiáról és filmes kamerákról tartottunk egy előadást, majd egy tapasztaltabb operatőr vezetésével a képkompozíciókról és fénybeállításokról tanultunk. A workshopok eredményeként minden csoportnak volt egy megoldandó feladata, amit közösen beszéltek meg a csoportvezető irányításával majd prezentáltak a többieknek. Este a közös munkáról és különböző szituációk kezeléséről beszélgettünk egyik öregstúdiós vezetésével.

A tréning zárásaként szituációs játékokat játszottunk a résztvevőkkel.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT