ICUC2012
Szerkesztő:Szalay Tibor
Szerkesztő elérhetősége:szalay@manuf.bme.hu

Téma galéria megtekintése

Részvétel a 8th International Conference on Urban Climate – ICUC 8 konferencián

A résztvevő neve: Berbekár Éva
Helye: Dublin, Írország
Időpontja: 2012. augusztus 6-10.


Az előadás címe: Modelling of flow past a building in urban heat island-induced flow
Az előadásból készült cikk szerzői: Berbekár Éva, Kristóf Gergely, Lajos Tamás
Az ICUC konferencia az egyik legnevesebb konferencia városi klimatológia témakörben, ahol a szakma elöljárói általában megjelennek és prezentálják a munkájukat. Így szerencsém volt sok érdekes előadást hallani, és kapcsolatokat építeni. Többek között lehetőségem nyílt meghallgathatni P.M. Klein, E. Ng, M. Kanda, J.L. Santiago ésT. Tamura előadását.
Az előadásom jól sikerült, egy kérdést és egy kommentet fűztek hozzá, és utána is volt, aki személyesen jött oda kérdezni.
A konferencián megismertem osztrák, angol, cseh, spanyol, amerikai és német kutatókat is. A legtöbbjükkel e-mail címet cseréltem, és azóta is tartjuk a kapcsolatot.
A konferencián a doktori témámmal (Magas épület körüli szennyezőanyag-terjedés vizsgálata) kapcsolatos előadások is bőven akadtak, ilyen volt többek között R. Kellnerova „Sweep and ejection events in the flow inside a street canyon”, T.C. Hall „Effect of building height variation on mean and turbulent momentum fluxes”, J. Liu „Effects of non-uniform buildings on the drag coefficient by wind tunnel experiments, V.B.L. Boppana „Large-eddy simulations of heat transfer from a tall building”, E. Paterna „Flow around a cube: time-resolved PIV measurements and analysis” előadásai.
A konferencia szervezése és a szállás is remek volt, és lehetőségem nyílt Dublint is megnézni egyik nap, amikor hamarabb vége lett a konferencia előadásoknak.
A konferencia után lehetőség nyílt egy cikket is benyújtani az előadás témájában, amit meg is tettem.
Összességében tehát hasznosnak éreztem a konferencia részvételemet, és szeretném egyúttal


Fileok
Public.pdf - Letöltés
A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT