ISTRO2012
Szerkesztő:Szalay Tibor
Szerkesztő elérhetősége:szalay@manuf.bme.hu

Téma galéria megtekintése

Részvétel az ISTRO2012 konferencián

 

Résztvevő: Tamás Kornél

Helyszín: Montevideo

Időpont: 2012. 09.22.-2012.09.29.

 

Az ISTRO2012 (International Soil Tillage Research Organization) konferencia 2012. 09.22.-2012.09.29. –ig tartott Montevideoban Uruguay fővárosában. A talajjal és talajműveléssel foglalkozó kongresszus remek helyszíne volt a világ neves egyetemi és kutatóintézetei kollégákkal való kapcsolatépítésnek, illetve a személyes megbeszéléseknek.

A konferencia második napján 2012.09. 23. –án tartottam előadást a PhD témám aktuális kutatási eredményeiről, melyet sikeresnek tartok és a kérdések, hozzászólások további megoldásokat, ötleteket adtak. Az előadás mellett konferencia cikk is megjelenésre került a konferencia kiadványban, amely CD adathordozón jelent meg.

            A konferencia a harmadik napján, a szervezők már hagyományosan az úgynevezett „field trip” a helyi mezőgazdaság bemutatásával foglalkozó kirándulást szerveztek. A kirándulás az Uruguayi állattenyésztés és takarmányozásra helyezte a hangsúlyt, továbbá az ottani szántóföldi mérések, vizsgálatok folyamatának metódusaiba nyertünk betekintést.

A konferencia számomra érdekes előadásainak megtekintését igyekeztem úgy szervezni, hogy az előadóval a szünetekben néhány gondolatot tudjunk váltani, mert szeretnék a jövőben is további tanácsokat, véleményeket kérni tőlük.

A kongresszus utolsó napja előtt egy gálavacsorával kedveskedtek a szervezők, melyen a táncosok kis műsora eredményeként kiderült, hogy a tangó Uruguayból származik. A vacsora befejeztével kötetlen beszélgetésekkel tudtam a hasonló tudományterületen dolgozó kollégákkal eltölteni az időt.

Természetesen, a konferencia befejeztével maradt egy kis időm a város nevezetességeit megnéznem. Építészetét, a város kultúráját és az ott élő emberek szokásait, életvitelét igyekeztem átélni.

Elmondható, hogy egy nagyon hasznos és sikeres konferencián vettem részt, ahonnan igen sok élménnyel és ötlettel térhettem haza.


Fileok
Kornel_Tamas_ISTRO-TAMOP.doc - Letöltés
A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT