Liska Tehetségmenedzsment II műhely
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

A 2011/2012 II. félévében megtartott tehetségmenedzsment kurzus célja, hogy a hallgatók további gyakorlati ismeretekre tegyenek szert, és felmérjék a fiatal tehetségek munkaerőpiaci elvárásait. A félév során egy primer kutatásra kerül sor, egészen a kérdőív összeállításától a felmérés lefolytatásán keresztül az eredmények kiértékeléséig. A műhely segítségével a résztvevők kutatásmódszertani ismeretekre is szert tesznek.

A műhely központi kérdése az Y generációs tehetségek elvárásai a jövő munkahelyeivel szemben. A hallgatók az elvégzendő kutatás során két csoportra bontva, külön kérdőívvel vizsgálják a Bsc-s és az Msc-s tanulmányokat folytató hallgatók véleményét. A vizsgálandó minta nagyságrendileg 800 fő, melyből 70% Bsc-n, 30% Msc-n tanuló hallgatót takar.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT