Liska Esettanulmányi tréning
Szerkesztő:Percze Rita
Szerkesztő elérhetősége:percze.rita@gmail.com

Téma galéria megtekintése

Célja, hogy a prezentációs és kommunikációs technikák fejlesztésével egy időben a résztvevők képesek legyenek összetett gazdasági problémákat megoldani, eredményeiket hatékonyan, meggyőzően bemutatni. A tárgy több oktatási módszertant is alkalmaz: komplex esetek megoldását, gyors prezentációk tartását, villámesetek kidolgozását. A kurzus további célja, hogy tartós csapatok alakuljanak ki, akik megtanulnak hatékonyan együttműködni, és a továbbiakban esettan-versenyeken is sikeresen képesek helytállni, valamint képviselni az egyetemet és a szakkollégiumot.

Az esetek kidolgozása négyfős csapatokban történt, melyek kialakítása a résztvevők felelőssége volt. A csapatok összetétele a félév során nem változhatott. A kurzus munkaigényes, az aktív részvétel alapelvárás volt, mely hozzájárult a program sikerességéhez.

A munka szakmai tartalma kapcsolódik a "Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben" c. projekt szakmai célkitűzéseinek megvalósításához. A projekt megvalósítását a TÁMOP-4.2.2.B-10/1--2010-0009 program támogatja.
Infoblokk
ÚSZT